Ilse de Boer

BIG-nummer: 69912013902

Sinds December 2008 werk ik met veel plezier bij Aemstelgroep Tandartsen, sinds september 2009 als tandarts algemeen practicus. Ik ben werkzaam op het Medisch Centrum Bankras in Amstelveen.

Het werk als tandarts vind ik ontzettend leuk en afwisselend, ik hecht veel waarde aan een prettige relatie met mijn patiënten en ook aan een stukje ‘gezelligheid’ in de behandelkamer. Iemand goed op zijn gemak stellen tijdens de behandeling vind ik erg belangrijk, zodat we samen prettig kunnen werken. De leukste deelgebieden in mijn vak vind ik het werken met wit vulmateriaal en daarmee mooie (nieuwe) tanden opbouwen en het behandelen van diepe tandvleesontsteking (parodontitis). Ook doe ik graag wortelkanaalbehandelingen met de microscoop. Het nauwgezette werken op de vierkante millimeter, met een mooi eindresultaat, vind ik altijd een leuke uitdaging!

Mijn werkweek ziet er zeer gevarieerd uit, ik ben namelijk naast tandarts in de praktijk ook werkzaam bij de universiteit. Op het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) geef ik les aan tandheelkunde studenten en werk ik mee aan een zeer vooruitstrevend project voor het onderwijs, de Simodont Dental trainer. Het betreft hier de ontwikkeling van een apparaat voor studenten waar oneindig op geoefend kan worden, als het ware een ‘flight-simulator’, maar dan voor tandheelkunde studenten. Ook doe ik met veel plezier onderzoek naar dit project.

Het werk op de universiteit gecombineerd met de praktijk is voor mij een uitstekende combinatie. Ik ben altijd dicht bij het vuur als het om nieuwe ontwikkelingen gaat in de tandheelkunde en kan op de praktijkdagen met veel inzet en kennis mijn vak uitvoeren.

Tandarts