Kinderen

Voor het eerst met uw kind naar de tandarts

Twee jaar is een prima leeftijd om uw kind voor het eerst mee te nemen naar de tandarts. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor controlebezoek gaat. Uw kind kan bij het allereerste bezoek wat rondkijken in de praktijk en zien wat de tandarts, mondhygiënist en assistente doen. Bij het volgende bezoek kan de tandarts in de mond van uw kind kijken. Vervolgens is twee keer per jaar op controle komen meestal voldoende. De tandarts kan u en uw kind begeleiden bij de ontwikkeling van een gezond gebit en uw kind behandelen als dat nodig is. De behandeling van kinderen tot 18 jaar zit in de basisverzekering en gaat niet ten koste van enig eigen risico.

Speciaal preventieprogramma

Aemstelgroep Tandartsen heeft als geen ander een focus op het voorkomen van complicaties bij kinderen. Preventie is het sleutelwoord in onze praktijken. Immers, hoe beter het gebit wordt verzorgd tijdens het opgroeien van uw kind, hoe kleiner de kans dat er later (uitvoerige) behandelingen nodig zijn. Gebleken is dat kinderen in een bepaalde leeftijd vaak ongevoelig zijn voor instructie van de ouders en nauwelijks gemotiveerd om het gebit zelf goed te onderhouden. Aemstelgroep tandartsen biedt binnen het preventieprogramma de mogelijkheid om deze groep te begeleiden naar een betere mondgezondheid op latere leeftijd. “Jong geleerd is oud gedaan”. Ook deze behandelingen worden meestal geheel betaald uit de basisverzekering.

Kindertandarts

Wanneer een behandeling bij een kind noodzakelijk is en deze bij “uw eigen tandarts” minder goed verloopt heeft Aemstelgroep tandartsen op maandag en woensdag in het Medisch Centrum Bankras een kindertandarts. Zij is speciaal getraind om de behandeling van uw kind soepel te laten verlopen.