Orthodontie

Wat doet een beugel?

Je krijgt een beugel als je tanden naar voren staan. Of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt er voor dat je tanden en kiezen rechter komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld beter kauwen. Ook je tanden poetsen gaat gemakkelijker. Daardoor blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En een mond met rechte tanden ziet er natuurlijk mooi uit.

Soorten beugels

Er zijn verschillende soorten beugels. Een slotjesbeugel bijvoorbeeld. Die zit aan je tanden vast. Ook zijn er beugels die je zelf in en uit kunt doen. Soms komt daar een buitenboordbeugel bij. Die zit met een band om je achterhoofd of je nek vast. Misschien moet je de beugel dag en nacht dragen. Of je hoeft hem alleen maar ‘s nachts in. Het hangt er allemaal vanaf hoe scheef je tanden en kiezen staan. En wat er voor nodig is om ze op de goede plek te krijgen. Dat bepaalt welke beugel voor jou de beste is en wanneer je die beugel moet dragen.

Onzichtbare beugel

De behandeling met een “onzichtbare beugel” bestaat uit een opeenvolging van nagenoeg onzichtbare, uitneembare aligners. Dit zijn dunne transparante kunststof hoesjes die je over je tanden schuift. Elk volgende aligner verschuift je tanden geleidelijk naar de vooraf bepaalde positie. Er zijn verschillende soorten transparante aligners in de markt. Door onze lange ervaring met onzichtbare beugels en esthetische behandelingen zijn wij in staat de voor jou perfecte aligner te adviseren. Om het optimale resultaat te bereiken zullen wij niet alleen voorafgaand aan de behandeling een uitgebreide computeranalyse laten maken, maar zullen wij in tegenstelling tot de meeste andere onzichtbare beugelbehandelingen, indien wenselijk ook een tussentijdse analyse laten uitvoeren. Wij zorgen voor de meest comfortabele behandeling en het beste resultaat.